Monday, September 3, 2007

Birnenpudding (Pear Pudding)

Birnenmus

Willst du Birnenmus machen, so nimm Birnen und schneide sie schön und koch sie in einen Topf mit Wein und Schmalz. Und schlag sie durch ein Tuch und rühr sie ab mit Eidottern. Und streu Gewüdarauf, wenn man es anrichten will.

For 6 (for 20; for 60) Ingredient
500 g (1.5 K; 4.5 K) Pears, Canned
150 ml (450 ml; 1.350 ml) Wine, Dry White
20 g (60 g; 180 g) Butter
50 g (150 g; 450 g) Sugar
2 tsp (2 Tbsp; 1/3 c) Cinnamon
4 Tbsp (¾ c; 2 ¼ c) Cream
3 (6; 18) Egg Whites

Cut pears into pieces. Place in wine and butter and cook thoroughly. Through a sieve beat pears with sugar and cinnamon. Add cream. Put back into pot and add egg whites, give a little stir. Place on very low heat and allow to thicken. Place in mold and allow to cool. Turn out and serve.

NFN: All I can say is, this is wonderful. Would be very good for a summer feast as it is served cold.

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