Monday, September 3, 2007

Lauchgemüse (Leek Greens)

Ein Lauchgemuse

Nimm das Weiße vom Lauch und hack es fein und vermenge es mit guter Mandlemilch und mit Reismehl. Und koch es gar. Auch als Fastengericht gut zu machen mit Mandlemilch und Reismehl vermengt. Und das koch gar und versalze nicht.

For 6 (for 20; For 60) Ingredient
600 g (2 K; 6 K) Leeks, white
30 g (100 g; 300 g) Flour, Rice
Salt and Pepper
(½ tsp; 2 tsp) Nutmeg
(1 tsp; 3 tsp) Basil

Almond Milk

75 g (225 g; 675 g) Almonds, ground
250 ml (750 ml; 2.25 L) Wine, white
1 tsp (1 Tbsp; 2 Tbsp) Almond Essence
1 tsp (1 Tbsp; 3 Tbsp) Sugar

Clean leeks and cut into fine rings. Mix with rice flour. Make Almond Milk by mixing all ingredients together well. Pour in the almond milk with spices, stew everything until leeks are done.

NFN: we didn’t use any almond essence and used a sweet white wine. This was put on one half hour before serving ans was ready to be served immediately. Watch the pan bottom, it will burn.

page 174

No comments: