Monday, September 3, 2007

Quark-Mandeltorte (Cream Cheese-Almond Cake)

Nimm fein gestoßene Mandeln, füge nur tropfenweise Wasser hinze, nimm dann ebensoviel Quark wie geriebene Mandeln, rübr beides durcheinander, schlag Eier daranm daß es dick wird wie ein Kuchenteig. Tu eine rechte Menge Zucker daran und Weinbeeren. Mach einen Teig aus Eiern unf Mehl, roll ihn mit einen Wellholz asu, tu die oben beschriebene Füllung darauf und laß es in einer Pasteten-Form backen, aber nicht zu lange. Wenn es aber hochgeht unt fest wird, dann ist es genug.

Dough

For 6 (for 20; for 60) Ingredient
3 Tbsp (½ c; 1 ½ c) Wine, dry white
1 ½ Tbsp (¼ c; ¾ c) Honey
225 g (675 g; 2 K) Flour, wheat
5 (15; 45) Egg Yolks
1 pinch (¼ tsp; ½ tsp) Salt
55 g (150 g; 450 g) Butter
2 Tbsp (1/3 c; 1 c) Cream
Peas for blind baking

Filling

250 g (750 g; 2.25 K) Cream Cheese
250 g (750 g; 2.25 K) Almonds, ground
3 (8; 24) Eggs
150 g (450 g; 1.35 K) Sugar
1 (3; 9) Lemon Peel
75 g (225 g; 675 g) Sultanas

Cook the wine with the honey, until honey dissolves. In a bowl, mix 2/3 of the honey mixture with the flour, butter and salt, then mix in the cream. In a small bowl, mix egg yolk with the rest of the honey mixture. Combine the mixtures and knead into a dough. Press into a spring form pan with a high edge. Spread with peas and bake for 10 minutes in oven preheated to 200°.

Meanwhile, cream the egg with the cream cheese, add the almonds, then the lemon peel and sugar. Put in pre-baked shell, switch oven down to 150° and bake for 1 hour and 20 minutes.

NFN: expensive but worth the cost. It was very rich and can be cut into very small pieces.

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