Monday, September 3, 2007

Sauerkirschen ausgebacken (Baked Sour Cherry)

Willst du ausgebackene Weichseln machen, so rühr einen Teig mit vier Eiern und Wasser an, schmeck ihn ab mit Gerwürzen. Nimm danach heißes Schmalz, zieh die Weichseln durch den Tieg und back sie in dem Schmalz.

For 6 (for 20; for 60) Ingredient
400 g (1.3 K; 4 K) Cherries, sour
180 g (500 g; 1.5 K) Four
125 ml (300 ml; 1 L) Wine, white
25 g (75 g; 150 g) Oil
2 (5; 15) Eggs, separated
1 pinch (¼ tsp; ½ tsp) Salt
25 g (75 g; 150 g) Sugar
Vegetable Oil for frying
Sugar & Cinnamon for sprinkling

Drain cherries. Make a Bristle Dough with remaining ingredients. Drag 2 or 3 cherries through dough and bake in hot oil. Sprinkle with sugar and cinnamon and serve immediately.

NFN: I didn’t have time to get these done. I would love to see them done sometime as they are really special.

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